Boka en Parasport-guide
Är du mellan 6 och 25 år och har en rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning? Då kan du boka en tid med en av våra Parasport-guider!
Om Parasport-guide
Du har lika stor rätt att utvecklas som alla andra, men det kan vara svårt att övervinna alla hinder på egen hand. Att då ha en kombinerad mentor och förebild i form av en Parasport-guide är väldigt värdefullt. Parasport-guiden är ofta lite äldre och har samlat på sig erfarenheter och löst problem som du själv kanske möter eller kan möta i framtiden. Parasport-guiden kan dela med sig av sina tips, peppa dig och göra dig sällskap om du till exempel vill prova en ny aktivitet.
Vem kan söka?
Om du har en synnedsättning, en rörelsenedsättning och/eller en intellektuell funktionsnedsättning och är 6–25 år gammal kan vi matcha ihop dig med en av våra Parasport-guider. Parasport-guiden har själv någon typ av funktionsnedsättning och är alltid över 18 år gammal.
Det ska vara roligt!
I Malmö stad finns det många föreningar som erbjuder idrott för barn och unga med olika typer av funktionsnedsättningar och det finns en massa roliga aktiviteter. En Parasport-guide kan visa dig och dina föräldrar vad som finns, följa med på den första träningen eller komma med lösningar på saker som är kluriga i skolidrotten. Framför allt är din Parasport-guide en person som stöttar dig. Målet är att du ska må bra, utvecklas och ha roligt på vägen. Hoppas vi får träffa just DIG!
Vill du komma i kontakt med en av våra Parasport-guider?
Hör av dig till Frida Lundh, projektledare för kommunsamarbeten och Parasport-guider frida.lundh@parasport.se
Möt våra Parasport-guider
Frida Lundh
Jag har lång erfarenhet av paraidrott, både som ledare och spelare. Min hjärteidrott är bordtennis som jag har tränat och tävlat i ca 15 år. Utöver det har jag testat på en mängd olika idrotter. Efter tre års studier till idrottsvetare med inriktning fysisk aktivitet och folkhälsa på Malmö universitet har jag bra koll på frågor som handlar om fysisk och psykisk hälsa.
Jag vill hjälpa dig att besvara frågor som handlar om parasport, utbudet i din stad, tillgänglighet, hälsa och funktionsnedsättningar. Mitt mål är att vi tillsammans ska hitta ett upplägg som passar just dig!
Caroline Persson
Jag är själv aktiv paraidrottare inom Paraishockey. Träning är ett stort intresse, så utöver ishockeyn spenderar jag mycket av min fritid på gymmet. Jag är utbildad Biomedicinsk analytiker på Malmö universitet och tog min examen 2023.
Jag vill hjälpa barn och unga att våga prova en idrott och bli en del av idrottsvärlden och den härliga gemenskapen. Utöver det finns jag tillgänglig för att prata om funktionsnedsättningar, självständighet, träningstips och besvara dina tankar och funderingar. Jag hoppas vi ses!
Philip Brooks
Min erfarenhet med paraidrott är lång och sträcker sig mer än 15 år tillbaka när jag som 11-åring för första gången kom i kontakt med bordtennis. Under åren har jag vunnit fyra junior SM-guld, ett SM-guld i dubbel och samlat på mig en handfull landskamper. Jag är också examinerad gymnasielärare från Malmö Universitet.
Till mig kan du ställa frågor om parasport, stadsliv, tillgänglighet och framtidsdrömmar! Mitt mål är att vi tillsammans kan ha ett gott snack och lista ut något som passar just dig!
Linnea Blomberg
Jag har testat på det mesta inom parasport, och spenderade många år som liten både i stallet och på FIFH. Idag tränar jag på egen hand vid sidan av mina studier, för att ta hand om min kropp, såväl fysiskt som psykiskt. Idrotten har gett mig en gemenskap, både som aktiv och som åskådare, och har gjort mig mer erfaren och självständig som individ.
Jag hoppas dels kunna hjälpa dig att finna glädje i idrott och fysisk aktivitet. Men jag finns även som stöd, och för att besvara funderingar om hur man som ung navigerar i ett samhälle som sällan är anpassat för en. Hoppas vi ses!