Laddar Aktiviteter
  • Detta event har redan ägt rum.

Skulpturworkshop – Påsklov på Seved

Vi ses på Sevedsplan och gjuter objekt och skapar skupturer tillsammans med konstnären Samaneh Reyhani. Samaneh arbetar med olika material och tekniker och vi kommer att arbeta med bland annat gips och lera. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Samaneh har studerat på konsthögskolan i Teheran och Malmö Konsthögskola. Hon har haft utställningar på bland annat Malmö Konstmuseum, Kulturhuset Stockholm, Uppsala konstmuseum, Ystads konstmuseum och Gävle konstcentrum och gjort flera offentliga utsmyckningar. I juni 2024 inviger hon ett nytt konstverk i Fränninge, Sjöbo kommun, producerad av Erlandssonska konstfonden tillsammans med Skånes konstförening.

Under året presenterar Skånes konstförening återkommande pedagogiska aktiviteter med Samaneh Reyhani. Aktiviteterna sker på Sevedsplan under skolloven i nära samarbete med Röda Korset, Fryshuset och MKB. Projektet organiseras av Janneke Schoene och genomförs med stöd från Malmö Stad, Kulturell allemansrätt på fritiden.

Information om tillgänglighet (klicka för mer info)
  • Ingången har dörröppnare/automatiska dörrar.
  • Lokalen är fri från trösklar eller det finns det möjlighet att ta sig över eventuella trösklar med ramp eller annan lösning.
  • Lokalen har hiss/ramp.
  • Det finns relevanta verktyg eller utrustning för att personer med rörelsenedsättning ska kunna vara med.
  • Det finns möjlighet att verbalt berätta instruktioner till övningar för personer med synnedsättning.
  • Det finns möjlighet att visa instruktioner till övningar för personer med hörselnedsättning.
  • För personer med intellektuell funktionsnedsättning finns möjlighet att ställa extra frågor till tillgängliga ledare på plats. Vi använder ett enkelt språk och kan förklara särskilda begrepp för att alla ska förstå. Det finns möjlighet att anpassa inlärningstakten.
  • För personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar finns möjlighet att skapa mindre grupper eller att gå undan vid behov. Det finns möjlighet att anpassa inlärningstakten.
  • Vår ordinarie verksamhet är tillgänglighetsanpassad så att barn och unga med funktionsnedsättningar kan fortsätta i föreningens verksamhet.
Datum: tisdag 26 mars
Tid: 12.00–15.00
Ålder: 6–17 år
Stadsdel: Centrum
Krav: Du behöver inte ha några förkunskaper.
Kontaktperson: Janneke Schoene
Kategori:

Plats

Sevedsplan

Sevedsplan
Malmö, 21446 Sverige

+ Google Map

Arrangör

Skånes konstförening
Kontaktperson: Janneke Schoene
Telefon: 040-10 33 80
Webbsida: www.skaneskonst.se
Kul i Malmö