Hoppa till innehållet
Kul i Malmö
Laddar Aktiviteter

Pride <3 Sommarscen: Knut€ och Chocolate Remix

Malmö Sommarscens Pridekväll är tillbaka efter förra årets succé och även i år bjuder vi på två akter som hyllar kärleken!

Knut€

Med influenser från jazz och den franska hiphop-scenen leker Knut€ med ett experimentellt sound och skapar sin helt egna grej. Kontrasten mellan smutsiga trummor och atmosfäriska melodier ger utrymme för en lyrik som är både lekfull och djupgående. Även kallad ”youngin” i branschen, har hon snabbt välkomnats av Malmöscenen och har sedan dess kört på för fullt! Hennes första singel är redan ute och en EP väntas i slutet av året.

Kvällen till ära tar hon med sig Malmös kanske charmigaste band. Tillsammans med dessa fantastiska människor skildrar Knut€ ett liv av sårbarhet, tonårskärlek och personlig utveckling. Detta är ett gäng unga Malmöbor som garanterar både hemtrevliga, svängiga och råa spår för alla som är nyfikna på det nya Malmösoundet!

Chocolate Remix

Galna dembow beats, cumbia, funk carioca, neoperreo och reggaeton – Chocolate Remix kombinerar musikaliska traditioner från hela Sydamerika med ett modernt urbant sound på ett sätt som gör det omöjligt för publiken att sitta still!

Bakom detta soloprojekt döljer sig producenten, rapparen, sångerskan och DJ:n Romina Bernard. Sedan starten 2013 har Chocolate Remixs mål varit att hävda sin rätt i en annars historiskt sexistisk musikgenre och bidra med en queer och feministisk synvinkel. Projektet tar vara på de starka sexuella anspelningar som är vanliga i genren men fokuserar i stället på tabubelagda ämnen som kvinnlig sexualitet och njutning. Det blir samtidigt ett slag tillbaka mot de utmaningar som HBTQIA-samhället ofta står inför, som diskriminering, censur och våld.

Med slagkraftiga och skarpa texter fyllda av satir och humor kommer Chocolate Remix till Sommarscens Pridekväll för att förmedla ett starkt socialt budskap – musik som bjuder in oss att både dansa och tänka.

 

Medverkande Knut€

Emma Landgren: piano

Kalle Landgren: gitarr

Gunnar Månsson Holm: bas

Victor Arwidi: saxofon

Lovisa Fältskog: trummor

Konrad Carnemalm: gitarr

Information
Datum: fredag 5 juli
Tid: 19.00–20.00
Ålder: 15– år
Kategori:

Plats

Pildammsteatern

John Ericssons Väg 43
Malmö, 217 62 Sverige

+ Google Map

Arrangör
Malmö Sommarscen
Telefon: 040-34 48 82
E-post:
Webbsida: sommarscen.se