Hoppa till innehållet
Kul i Malmö
Laddar Aktiviteter
  • Detta event har redan ägt rum.

IVER Open Dance Practice

Välkommen till kostnadsfri dansträning varje vecka!

Varje torsdag står dörrarna öppna till IVER Open Dance för alla danssugna Malmöbor. På plats möts du av en professionell dansare redo att dela sina bästa steg och tips genom en introduktionsworkshop och vägledning.

Det är gratis och öppet för alla, oavsett tidigare erfarenhet. Musiken och dansens fokus varierar och håller sig generellt inom streetdance, men du får dansa vilken stil du vill. Konceptet är ”Each one teach one” vilket betyder att alla som deltar är öppna för att träffas, lära sig av och dela med andra.

IVER Open Dance Practice är till både för dig som är nybörjare och för dig som har dansat länge. Ett perfekt tillfälle att slipa på dina färdigheter eller öva på nya rörelser. Allt i din egen takt.

IVER Open Dance Practice är öppen dansträning i ett samarbete mellan IVER Kultur och Malmö Kulturskola med stöd av Socialstyrelsen.

Ta med inneskor att dansa i, det är inte tillåtet att dansa i dina uteskor. Du kan såklart dansa barfota om du gillar det. Träningen pågår 19.30-21.30. (entrén stänger 20.30).

Det är gratis att delta och ingen föranmälan krävs.

Upplägg

19:30-20:00 hålls en introduktionsworkshop ledd av en professionell dansare som ger grunder, tips och trix hur en kan dansträna.

Sedan fortsätter den öppna träningen som inte är lärarledd. Men dansguiderna finns fortfarande på plats för dig som kanske är ny på dans och behöver lite tips och råd eller är osäker på hur det fungerar med öppna träningar. Det fina med öppna träningar är också att du kan fråga andra deltagare om hjälp, få inspiration och kanske träffa nya vänner som delar ditt dansintresse. Både erfarna och nybörjare.

Information om tillgänglighet (klicka för mer info)
  • Tillgång till tillgänglig/rullstolsanpassad toalett.
  • Ingången har dörröppnare/automatiska dörrar.
  • Lokalen är fri från trösklar eller det finns det möjlighet att ta sig över eventuella trösklar med ramp eller annan lösning.
  • Lokalen har hiss/ramp.
  • Det finns relevanta verktyg eller utrustning för att personer med rörelsenedsättning ska kunna vara med.
  • Det finns möjlighet att verbalt berätta instruktioner till övningar för personer med synnedsättning.
  • Det finns möjlighet att visa instruktioner till övningar för personer med hörselnedsättning.
  • För personer med intellektuell funktionsnedsättning finns möjlighet att ställa extra frågor till tillgängliga ledare på plats. Vi använder ett enkelt språk och kan förklara särskilda begrepp för att alla ska förstå. Det finns möjlighet att anpassa inlärningstakten.
  • För personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar finns möjlighet att skapa mindre grupper eller att gå undan vid behov. Det finns möjlighet att anpassa inlärningstakten.
  • Våra ledare har erfarenhet och kunskap av att bemöta barn och unga med funktionsnedsättningar.
  • Vår ordinarie verksamhet är tillgänglighetsanpassad så att barn och unga med funktionsnedsättningar kan fortsätta i föreningens verksamhet.
Information
Datum: torsdag 5 september
Tid: 19.30–21.30
Ålder: 6–25 år
Stadsdel: Södra innerstaden
Krav: Inga förkunskaper.
Ta med: Inneskor.
Kontaktperson: Theresa Gustavsson
Kategori:

Plats

Malmö Kulturskola

Friisgatan 15B
Malmö, 21421

+ Google Map

Arrangör
IVER
Kontaktperson: Theresa Gustavsson
Telefon: +46737841961
E-post:
Webbsida: www.malmodanceweek.se/news/malmo-sessions-open-practice