Boka en parasportare!

Nu kan just du som är mellan 6 och 25 år och som har en rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning boka en tid med en av våra parasportare!

Under mötet med våra parasportare får du tillgång till en person som kan stötta och pusha till att våga prova sig fram, lär känna sig själv och att våga testa olika idrotter. Eftersom Parasportarna har en egen funktionsnedsättning kan de även bidra med egna erfarenheter av utmaningar i vardagen samt fungera som direkta förebilder. Parasportarna kan bli en kraft som sätter fokus på möjligheter och lösningar.

Mötet äger rum digitalt, via Teams. Om du vill att parasportaren ska följa med och testa olika aktiviteter, t.ex. fotboll, goalball, boccia så funkar detta också utmärkt.

Skicka ett mail till Boka-en-Parasportare-Malmo@parasport.se så får du veta mer!

Välkommen!

Möt våra parasportare

Frida Lundh, bordtennis

Frida Lundh, 26 år gammal, bosatt strax utanför Malmö. Jag har lång erfarenhet av paraidrott, både som ledare och spelare. Min hjärteidrott är bordtennis som jag har tränat och tävlat i ca 15 år. Utöver det har jag testat på en mängd olika idrotter. Efter tre års studier till idrottsvetare med inriktning fysisk aktivitet och folkhälsa på Malmö universitet har jag bra koll på frågor som handlar om fysisk och psykisk hälsa. Jag vill hjälpa dig att besvara frågor som handlar om paraidrott, utbudet i din stad, tillgänglighet, hälsa och funktionsnedsättningar. Mitt mål är att vi tillsammans ska hitta ett upplägg som passar just dig!

Epost: Frida Lundh

Fatmir Seremeti, goalball

Fatmir Seremeti, 37 år gammal och bor i Malmö. Jag har varit lagkapten för svenska goalball-landslaget i många år och  varit med i bl a sju EM, tre VM och tre Paralympics och tagit medalj i samtliga mästerskap. I tonåren förlorade jag till stor del synen. Tack vare goalballen hittade jag från mörker till framgång. Hos mig kan du prata om parasport, synnedsättning, tillgänglighet och framtidsdrömmar. Hör av dig så kan vi tillsammans hitta ett upplägg som passar just dig!

Epost: Fatmir Seremeti

Philip Brooks, bordtennis

Philip Brooks, 26 år gammal. Född i Linköping men bosatt i Skåne sedan åtta år tillbaka. Min erfarenhet med paraidrott är lång och sträcker sig mer än 15 år tillbaka där en 11-åring för första gången i kontakt bordtennisen. Under åren har jag vunnit fyra junior SM-guld, ett SM-guld i dubbel och samlat på mig en handfull landskamper. Till sommaren är jag färdigexaminerad gymnasielärare från Malmö Universitet. Hos mig kan du ställa frågor om parasport, stadsliv, tillgänglighet och framtidsdrömmar! Mitt mål är att vi tillsammans kan ha ett gott snack och lista ut något som passar just dig!

Epost: Philip Brooks