Just nu erbjuder Kul i Malmö enbart digitala aktiviteter – detta gäller fram till och med den 24 januari! Ta hand om er!

Laddar Aktiviteter
  • Detta event har redan ägt rum.

Youth Pride: Föreläsning med Matilda Wurm

Youth Pride: Föreläsning med Matilda Wurm och Roller Derby med Crime City Rollers
Amiralen, WorldPride Park
Tid: 11.00-13.00
Dörrarna öppnar 15 minuter innan starttid

Med föreläsningen ”Kan måendet påverkas av att avvika från heterocisnormer?” kommer psykologen Matilda Wurm berätta vad minoritetsstress är och hur den, enligt forskning, kan påverka ditt mående. Hen ger också råd vad du som hbtqia+ungdom kan göra för att bättre hantera denna stress. Det kommer även att finnas tid för dig att ställa egna frågor.

Matilda Wurm har en forskningstjänst på Örebro universitet och medverkar även på Sveriges Psykologförbunds sajt ung.psykologiguiden.se där hen besvarar frågor från unga.

Medvärdar: Psykologiguiden UNG, en webbsida om psykologi och psykisk hälsa som vänder sig till unga och drivs av Sveriges Psykologförbund.
https://ung.psykologiguiden.se/

Senare samma dag håller Crime City Rollers i roller derby-träning och roller disco! Läs mer om det här: https://kulimalmo.se/aktivitet/youth-pride-roller-derby-med-crime-city-rollers/

Under dagen är HaBiTat Q och Trans- och tjejjouren på plats!

HaBiTat Q är en mötesplats för unga hbtqi+ personer i åldrarna 13-19 år. Under WorldPride hittar du oss på Youth Pride varje vardag klockan 15-20 och klockan 12-20 på helgerna. Alla vi som arbetar på HaBiTat Q är också hbtqi+ personer och du kan alltid snacka med oss om vad du vill. Kom förbi, häng i sofforna, bläddra i tidningar och böcker, pyssla, prata med folk, spela spel och fika. Allt är gratis.

Trans- och Tjejjouren i Malmö är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som bland annat håller workshops i skolor och ger stöd genom chatt och mail till icke-binära, transpersoner och/eller tjejer mellan 12 och 30 år. På Youth Pride Amiralen kommer vi som tidigare år hålla ett trygg rum, där du kan komma förbi och hänga, göra en pin, delta i quiz, bläddra i tidningar, ladda mobilen, prata med oss eller bara ta en paus mellan andra programpunkter. Vi från jouren är alla själva icke-binära, transpersoner och/tjejer i åldern 18-30 och hoppas att vi ses!

lördag 21 augusti 2021

Information

Datum: lördag 21 augusti 2021
Tid: 11.00–13.00
Ålder: 13–19 år
Stadsdel: Södra innerstaden
Kategori:

Plats

Folkets Park

Norra Parkgatan
Malmö, Sverige

+ Google Map

Arrangör

Folkets Park
Telefon: 040-34 10 00
E-post:
Webbsida: www.malmofolketspark.se
Kul i Malmö