Laddar Aktiviteter
  • Detta event har redan ägt rum.

Samtal om orättvisor

Vad innebär egentligen hemlöshet, och hur kan jag som ung hjälpa till?

Barn är tidigt intresserade av att hjälpa andra människor. Under vårt evenemang ”Samtal om orättvisor” vill vi bjuda in ungdomar, barn och föräldrar från 10 år till att utveckla förståelse för hemlöshet och socioekonomisk utsatthet. Dagen innehåller följande:
– Ett samtal om hemlöshet. Här förklarar vi på barnens nivå vad hemlöshet är för något. Detta anser vi är viktigt att ta upp i tidig ålder, för att motverka fördomar.
– En interaktiv lek som vi kallar ”empatileken”. Leken går ut på att sätta sig in i andra personers verklighet.
– Godistillverkning! Tillsammans med våra aktivitetsledare får barnen lära sig att tillverka eget godis. Detta event kommer bli en del av arbetet Kort om Samhället utför inför julfesten ”Jalla jalla en Jul för alla”. Julfesten riktar sig till behövande med fokus på utsatta barn, och förra året deltog 1 000 personer. Tanken bakom bakningen är att barnen ska, som komplement till att lära sig om hemlöshet, få möjligheten att hjälpa till. Godiset som tillverkas kommer att serveras under själva julfesten 2017. Barnen får också möjlighet att äta/ta med sig en del av godiset.

Dagen blir både lärorik, och fylld av roliga aktiviteter!

Anmäl dig till denna aktiviet
Datum: tisdag 31 oktober 2017
Tid: 14.00–17.00
Ålder: 10–20 år
Stadsdel: Hyllie
Kategori:

Plats

Cool Minds

norra parkgatan 2
Malmö, 217 62 Sverige

+ Google Map

Arrangör

Kort om Samhället
Kontaktperson: Marielle Sterner
Telefon: 708902398
E-post:
Webbsida: www.kortomsamhallet.se
Kul i Malmö