Laddar Aktiviteter
  • Detta event har redan ägt rum.

Robin Hoods träningsläger

Prova på livet som riddare! I Robin Hoods träningsläger sätts din skicklighet på prov. Testa bland annat bågskytte, klä dig i riddarrustning och smid en egen pilspets.

Som deltagare får du möjlighet att prova på fem olika utmaningar:

Bågskytte. Att skjuta som Robin Hood kräver enormt mycket träning. På medeltiden var alla manliga engelsmän tvungna – enligt lagen, att träna varje söndag efter kyrkan. Testa själv att dra en båge – släppa pilen och träffa skölden.

Myntslagning. På 14- och 1500-talen tillverkades riktiga pengar på Myntergården, dagens Malmöhus. Testa att slå ett eget mynt. Det gäller att träffa rätt och lagom hårt för man kan inte slå flera gånger på samma mynt.

Järnsmide. Tillsammans med smeden smider vi en pilspets. Du måste börja med att dra bälgarna för att sedan smida det varma järnet.

Rännarbana. Att träffa ett mål när man sitter på en häst (trähäst) i rörelse är svårare än det ser ut. Testa själv att fara fram mot quintanen (ställningen som skölden sitter på) och stöta lansen mot skölden. Glöm bara inte att ducka direkt efter – annars träffas du kanske av sandsäcken. En övning som riktiga riddare var tvungna att bemästra.

Upprustning. Testa en rustning. Är den tung? Kan man röra sig? Ta möjligheten att prova kläder och ringbrynja – kanske ta en selfie som en riddare.

15–19 juni (tisdag–söndag) klockan 13–16.30
21–24 juni (tisdag–fredag) klockan 13–16.30
28 juni–1 juli (tisdag–fredag) klockan 13–16.30
5–10 juli (tisdag–söndag) klockan 13–16.30

tisdag 21 juni 2022

Information

Datum: tisdag 21 juni
Tid: 13.00–16.30
Ålder: 6–14 år
Stadsdel: Centrum
Kontaktperson: malmomuseer@malmo.se
Kategori: ,

Plats

Malmö Museer

Malmöhusvägen 6
Malmö, 20124 Sverige

+ Google Map

Arrangör

Malmö Museer
Kontaktperson: Birgitta Kelly
Telefon: 040-34 44 23
E-post:
Webbsida: malmo.se/Uppleva-och-gora/Konst-och-museer/Malmo-Museer/For-barn-och-familj-pa-museet.html
Kul i Malmö