Laddar Aktiviteter

Lördagsöppet på Kulturskolan

Den 3 juni klockan 10-15 öppnar vi upp Kulturskolan med en massa roliga aktiviteter. Den här gången blir det lite sommarfeeling med både dans och streetart ute på vår innegård. Vi erbjuder dessutom workshops i allt från trummor, till piano, rap och mycket mer. Det går bra att ta med sig kompisar! Aktiviteterna är uppdelade i åldergrupper.

Det är drop in som gäller. Du behöver alltså inte anmäla dig. Hämta en biljett till den workshop du är intresserad av i receptionen tidigast 15 minuter innan passet börjar.

Ingen av aktiviteterna kräver några förkunskaper.

Alla aktiviteter gratis!

Streetart
Kom och testa måla stora bilder på marken. Vi kommer att skapa en stor bild tillsammans med kritor och sprayfärg. Ett spännande sätt att uttrycka sig på gator och torg!

Piano
Vill du testa att spela piano tillsammans med andra? Kom på en pröva-på lektion! Du behöver inga förkunskaper och du behöver inte ta med dig något.

Streetdance
Street Dance är ett samlingsord för flera olika stilar som kommer från gatan. Vi går igenom grunderna i bland annat hiphop, popping och breakdance samt testar några mer avancerade tekniker från dessa stilar. Samtidigt som vi lär oss så fokuserar vi såklart på att ha roligt också!

Oboe
Oboen är ett av världens äldsta träblåsinstrument, och den används flitigt i den klassiska musiken. Tonen är varm och magisk. Vi börjar med att få ljud i munstycket, varefter vi lär oss 4 olika toner. Tillslut prövar vi att spela några enkla låtar.

Musikproduktion och rap
Vi kommer att skriva texter tillsammans för att sedan hoppa in i studion och spela in dem med hip hop och R’n’B beats.

Trummor
Testa att spela trumset! Vi ses i grupper om tre och lär oss grundläggande trumkomp vid varsitt trumset. Du behöver inga förkunskaper och behöver inte ta med något. Hörselkåpor finns att låna.

Keyboard
Lär dig förstå hur en keyboard fungerar och testa att spela något enkelt.

Information om tillgänglighet (klicka för mer info)
  • Tillgång till tillgänglig/rullstolsanpassad toalett.
  • Ingången har dörröppnare/automatiska dörrar.
  • Lokalen är fri från trösklar eller det finns det möjlighet att ta sig över eventuella trösklar med ramp eller annan lösning.
  • Tillgänglig parkeringsplats finns.
  • Lokalen har hiss/ramp.
  • Ledstråk för personer med synnedsättning finns.
  • Navigeringstavla för personer med synnedsättning finns.
  • Vår ordinarie verksamhet är tillgänglighetsanpassad så att barn och unga med funktionsnedsättningar kan fortsätta i föreningens verksamhet.
Datum: lördag 3 juni
Tid: 10.00–15.00
Ålder: 7–16 år
Stadsdel: Centrum
Kontaktperson: isis.holzer@malmo.se
Kategori: ,

Plats

Malmö Kulturskola

Friisgatan 15B
Malmö, 21421

+ Google Map

Arrangör

Malmö Kulturskola
Kontaktperson: Tobias Ohlsson
Telefon: 040- 34 48 00
E-post:
Webbsida: malmo.se/kulturskolan
Kul i Malmö