Laddar Aktiviteter
  • Detta event har redan ägt rum.

Kunskapslabbet

Varje onsdag till söndag mellan den 7 juli till den 11 augusti driver Cool Minds ett Kunskapslabb i Folkets Park! Här utvecklas och inspireras barn i naturvetenskapliga och tekniska ämnen. Lär dig att 3D-printa, utforska biologiskt material i mikroskop, blanda ihop ditt egna slime eller bli detektiv för en dag och lös brottet med de stulna isglassarna!

Onsdag-torsdag
Lär dig att 3D printa:Först lär du dig digital design, och får då fritt välja vad du vill skapa. På plats har vi material för att 3D-printa smycken som kan sättas på band eller örhängen!
Mikroskopi: Ta en runda runt parken och hitta växter, stenar och annat intressant. Ta med de in i labbet och lär dig om exempelvis celler! Blanda ihop ditt egna slime: Följ instruktionerna på plats och välj själv färg och utseende på slimet!

Fredag-söndag
Utöver de tre aktiviteterna ovan har vi även en CSI-runda mellan kl 15-17. Barnen får följa en karta och undersöka ledtrådar som lämnats av tjuven! Vem stal isglassar från Folkets Park och hur kan vi bevisa det? Här tittar vi bland annat på fingeravtryck, gör blodanalys, jämför skoavtryck och analyserar olika isglassar!

Vi ses i parken!

Datum: fredag 7 juli 2017
Tid: 13.30–18.00
Ålder: 6–14 år
Stadsdel: Södra innerstaden

Plats

Folkets Park

Norra Parkgatan
Malmö, Sverige

+ Google Map

Arrangör

Cool Minds
Kontaktperson: Marielle Sterner
Telefon: 0703095766
E-post:
Kul i Malmö