Med anledning av covid-19 pausas alla aktiviteter för de som är över 15 år från den 23 november. Ta hand om er!

Laddar Aktiviteter
  • Detta event har redan ägt rum.

KONSTKOLLO: LERIG SOMMAR

Hur såg vårt samhälle ut innan katastrofen och vad vi vill göra om vi får chansen att starta om på nytt? Välkommen på ett postapokalyptiskt konstkollo med keramik i fokus.

Vad gör vi om inga affärer eller fabriker funkar längre? Behöver vi skydd mot vädret, något att äta med, dricka ur, leka med, konst att titta på eller något helt annat? Vad kan man tillverka av lera, hur har keramik använts genom tiderna och hur används det idag? Följ med ut i naturen för att leta efter lera, experimentera med olika skulptur- och keramiktekniker och var med och bygg en egen brännugn.

Det postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab är ett fiktivt kollektiv i ett Malmö efter katastrofen. Projektet leds av konstnären Nina Jensen i samarbete med inbjudna konstnärer och besökare på Skånes konstförening med stöd av Malmö stad och Region Skåne.

Kollot pågår måndag – fredag, 6 – 10 augusti. På fredagen blir det öppet hus för föräldrar och vänner, med längre öppettid.

måndag 06 augusti 2018

Information

Datum: måndag 6 augusti 2018
Tid: 10.00–15.00

Schema

Upprepas: Måndag - fredag, v. 32
(Visa alla tillfällen)
Ålder: 10–15 år
Stadsdel: Södra innerstaden
Anmälan: Till babelsrehab@gmail.com
Ta med: Oömma kläder som ombyte, matsäck vid ett par tillfällen
Kostnad: Gratis
Övrigt:Förälder/målsman är ansvarig för deltagare men behöver inte (alltid) sitta med under aktiviteten. Om/När förälder/målsman inte är på plats är det viktigt att deltagare har kontaktuppgifter till förälder/målsman med sig.

Plats

Skånes konstförening

Bragegatan 15
Malmö,214 30Sverige

+ Google Map

Arrangör

Skånes konstförening
Kontaktperson: Janneke Schoene
Telefon: 040-10 33 80
Webbsida: www.skaneskonst.se