Laddar Aktiviteter
  • Detta event har redan ägt rum.

Game Jam – Skapa spel

Drömmer du om att skapa egna spel? Gillar du att rita, koda eller skapa musik? Nu har både du som nybörjare och du som är lite mer erfaren chansen att lära dig mer. Under ledning av spelpedagoger från Kulturskolan i Malmö och Stockholm kör vi ett tre dagar långt Game Jam på påsklovet!

Game Jam sker online och är mer av en öppen kreativ verkstad än en kurs. Du jobbar antingen själv eller tillsammans med andra deltagare från både Malmö och Stockholm. Från idé till ett spelbart spel som publiceras på webben. Varje dag finns det olika spår att välja på, både för dig som vill komma igång eller få nya kunskaper inom till exempel speldesign, grafik, animation, programmering och ljudeffekter.

Våra pedagoger finns tillgängliga som coacher under vissa tider varje dag för att hjälpa dig vidare med ditt spel. I chatten kan du alltid ställa frågor och be om tips från alla som deltar i Game Jam. Sista dagen avslutas med att vi streamar och spelar igenom spelen!

Game Jam hålls online, direkt i webbläsaren, och är helt gratis. Vi kommunicerar via plattformen Discord och skapar spelen i Scratch, som båda är gratis verktyg på webben. Allt du behöver är en dator (PC/Mac/Chromebook) med internetuppkoppling. Mus, hörlurar och mikrofon är också bra att ha. Du får mer information inför kursstart.

Inga förkunskaper krävs för att delta. Men även du som har tidigare erfarenhet har möjlighet att utvecklas. Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller.

Måndag – onsdag 11, 12, 13 april
Klockan 10-15

måndag 11 april 2022

Information

Datum: måndag 11 april
Tid: 10.00–15.00
Ålder: 10–13 år
Stadsdel: Södra innerstaden
Krav: Inga förkunskaper krävs för att delta. Men även du som har tidigare erfarenhet har möjlighet att utvecklas.
Ta med: Allt du behöver är en dator (PC/Mac/Chromebook) med internetuppkoppling. Mus, hörlurar och mikrofon är också bra att ha. Du får mer information inför kursstart.
Kontaktperson: Lärare: Oscar Wemmert oscar@gameflame.se 073-3164870
Kategori:

Plats

Digitalt

Arrangör

Malmö Kulturskola
E-post:
Webbsida: www.malmo.se/kulturskolan
Kul i Malmö