Just nu erbjuder Kul i Malmö enbart digitala aktiviteter – detta gäller fram till och med den 31 mars! Ta hand om er!

Laddar Aktiviteter

Game Jam – skapa digitala spel tillsammans!

Drömmer du om att skapa egna spel? Eller gillar du att rita, koda eller skapa musik? Nu har du chansen att komma igång eller att vidareutveckla ditt skapande. Under ledning av spelutvecklaren Oscar Wemmert från GameFlame kommer du att få lära dig grunderna och få möjlighet att utvecklas i ditt spelskapande med hjälp av verktyget Scratch. Denna kurs arrangeras av Malmö Kulturskola.

Det här behöver du veta

När: Sportlovet 22 till 26 februari 2021: måndag – fredag.
Pedagog finns på plats online under dagtid.

Var: Online via Discord

Start: klockan 10 måndag 22 februari,
Slut: klockan 15 fredag 26 februari

Anmäl dig här!

På ett givet tema som avslöjas första dagen så kommer du antingen själv eller tillsammans med några andra få skapa ett digitalt spel, från idé till ett spelbart spel som publiceras på internet. Allt du behöver är en dator. Det går bra att använda din Chromebook från skolan. Kursen är helt gratis och det är också de verktyg vi använder.

Kursen hålls helt online, direkt i webbläsaren. Vi kommunicerar via plattformen Discord och Oscar kommer att finnas där några timmar varje dag för att hjälpa dig med ditt projekt. Sista dagen streamar vi och spelar igenom spelen. Då utses också de mest intressanta spelen i olika kategorier.

Inga förkunskaper krävs för att delta. Även du som har tidigare erfarenhet har möjlighet att utvecklas. Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller.

Här hittar du länk till plattformarna Discord och Scratch.

torsdag 25 februari 2021

Information

Datum: torsdag 25 februari
Tid: 10.00–15.00

Schema

Upprepas: måndag-fredag v. 8
(Visa alla tillfällen)
Ålder: 10–17 år
Krav: Egen dator (Chromebook går bra) och tillgång till internet krävs. Inga förkunskaper krävs, ett stort intresse är viktigast. Tidigare erfarenhet av digitalt skapande kan vara till hjälp.
Ta med: Egen dator (Chromebook går bra) och tillgång till internet krävs.
Kontaktperson: Oscar Wemmert oscar@gameflame.se
Kostnad: Gratis
Kategori:,

Plats

Discord

Arrangör

Malmö Kulturskola
E-post:
Webbsida: www.malmo.se/kulturskolan