Laddar Aktiviteter
 • Detta event har redan ägt rum.

Game Jam Halloween edition

Drömmer du om att skapa spel? Eller gillar du att hitta på spännande berättelser, rita, koda eller skapa musik? Delta i Malmö och Stockholm kulturkolors Game Jam och skapa spel tillsammans på höstlovet!

Under tre dagar på höstlovet kan du skapa spel tillsammans med andra unga från Malmö och Stockholm och våra spelpedagoger från Kulturskolan!

Game Jam är en öppen kreativ spelverkstad där du blir indelad i en grupp och tillsammans skapar ni allt från idé till färdigt spel. För dig som inte har gjort spel förut startar vi på måndagen med en introduktion till verktyget Scratch. Du kommer också att få lära dig mer om att skapa speldesign och spelkaraktärer. Våra pedagoger finns med och hjälper till och i chatten kan du alltid ställa frågor och be om tips från alla som deltar i Game Jam. Sista dagen avslutar vi med att streama och spela igenom spelen.

Game Jam hålls online direkt i webbläsaren och är helt gratis. Vi träffas i plattformen Discord och skapar spelen i Scratch som är ett gratis spelverktyg på webben. Allt du behöver är en dator (PC/Mac/Chromebook) med internetuppkoppling. Mus, hörlurar och mikrofon är också bra att ha.

Inga förkunskaper nödvändiga

Inga förkunskaper behövs, vi erbjuder en introduktion till spelverktyget Scratch på måndagen kl 10-12. Men Game Jam är också öppet för dig som har skapat spel förut.

Detta behöver du

Du deltar hemifrån och behöver en dator (PC/Mac/Chromebook) och internetuppkoppling. Mus, hörlurar och mikrofon är också bra att ha. Inför aktiviteten skickar vi ut information om hur du som vårdnadshavare registrerar ett kostnadsfritt konto till plattformen Discord och till spelverktyget Scratch.

Kursen är gratis och pågår under tre dagar.

Information om tillgänglighet (klicka för mer info)
 • Tillgång till tillgänglig/rullstolsanpassad toalett.
 • Omklädningsrummen är tillgängliga för rullstolar.
 • Ingången har dörröppnare/automatiska dörrar.
 • Lokalen är fri från trösklar eller det finns det möjlighet att ta sig över eventuella trösklar med ramp eller annan lösning.
 • Lokalen har hiss/ramp.
 • Ledstråk för personer med synnedsättning finns.
 • Navigeringstavla för personer med synnedsättning finns.
 • Det finns relevanta verktyg eller utrustning för att personer med rörelsenedsättning ska kunna vara med.
 • Det finns möjlighet att verbalt berätta instruktioner till övningar för personer med synnedsättning.
 • Det finns möjlighet att visa instruktioner till övningar för personer med hörselnedsättning.
 • För personer med intellektuell funktionsnedsättning finns möjlighet att ställa extra frågor till tillgängliga ledare på plats. Vi använder ett enkelt språk och kan förklara särskilda begrepp för att alla ska förstå. Det finns möjlighet att anpassa inlärningstakten.
 • För personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar finns möjlighet att skapa mindre grupper eller att gå undan vid behov. Det finns möjlighet att anpassa inlärningstakten.
 • Vår ordinarie verksamhet är tillgänglighetsanpassad så att barn och unga med funktionsnedsättningar kan fortsätta i föreningens verksamhet.
Anmäl dig till denna aktiviet
Börjar: måndag 31 oktober 10.00
Slutar: onsdag 2 november 15.00
Ålder: 10–15 år
Stadsdel: Centrum
Krav: Du deltar hemifrån och behöver en dator (PC/Mac/Chromebook) och internetuppkoppling. Mus, hörlurar och mikrofon är också bra att ha.?Inför aktiviteten skickar vi ut information om hur du som vårdnadshavare registrerar ett kostnadsfritt konto till plattformen Discord och till spelverktyget Scratch.
Ta med: Du deltar hemifrån och behöver en dator (PC/Mac/Chromebook) och internetuppkoppling. Mus, hörlurar och mikrofon är också bra att ha.?Inför aktiviteten skickar vi ut information om hur du som vårdnadshavare registrerar ett kostnadsfritt konto till plattformen Discord och till spelverktyget Scratch.
Kontaktperson: Oscar Wemmert oscar@gameflame.se
Kategori:

Plats

Digitalt

Arrangör

Malmö Kulturskola
E-post:
Webbsida: www.malmo.se/kulturskolan
Kul i Malmö