Just nu erbjuder Kul i Malmö enbart digitala aktiviteter – detta gäller fram till och med den 24 januari! Ta hand om er!

Laddar Aktiviteter
  • Detta event har redan ägt rum.

BUSODLA MED VÄXTVÄRKET

Växtvärket delar ut påsar innehållande ingredienser till att skapa fröbollar. Påsarna går att hämta på Garaget biblioteket på Sofielund, under bibliotekets öppettider. Så långt lagret räcker som gäller. När du har hämtat din påse, kan du hemma gå in på Växtvärkets youtube-kanal och följa med i hur man skapar fröbollar.

Men vad är en fröboll? En fröboll är en boll av lera och jord som fylls med fröer. Bollarna kastas på olika platser med förhoppningen att de ska börja gro nästa gång det börjar regna. Under tiden skyddar lerhöljet fröna från att bli spritt med vinden eller uppätna av fåglar och andra djur.

Varför busodla med fröbollar? Idén bakom fröbollarna är att göra outnyttjade ytor i staden gröna och levande. Exempel är refuger, rivningstomter, nergångna gamla industritomter – övergivna mellanrum i staden. Detta förknippas med “Guerilla gardening” (busodling) som började i New York på 70-talet. Dessutom blir blommornas nektar mat till hungriga bin, fjärilar och andra insekter samtidigt som dem hjälper till att pollinera i våra städer.

I utbyte önskar vi att du tar en bild på din aktivitet och taggar oss på Intagram! #vaxtvarket Glad Påsk!

Garaget bibliotekets öppettider är:

Måndag: 11–18

Tisdag: 11–18

Onsdag: 11–18

Torsdag: 11–18

måndag 29 mars 2021

Information

Datum: måndag 29 mars
Tid: 11.00–18.00
Ålder: 6–12 år
Stadsdel: Södra innerstaden
Kontaktperson: Heather Oldby
Kategori:

Plats

Garaget

Lönngatan 30
Malmö, 214 49 Sverige

+ Google Map

Arrangör

Växtvärket
Kontaktperson: Kajsa Högfeldt
Telefon: 0702-15 50 33
E-post:
Webbsida: vaxtvarket.se
Kul i Malmö