Laddar Aktiviteter
  • Detta event har redan ägt rum.

Besök utställningen Auschwitz – Not long ago. Not far away på Malmö Mässan i sommar

Under perioden 4 juli till 22 juli kan du som 15-19 årig malmöbo gå och se utställningen på Malmö Mässan i Hyllie om Auschwitz- Not long ago. Not far away.

Auschwitz var det största tyska nazist koncentrations- och dödslägret och det dödligaste av alla. Mer än 1 100 000 människor dödades bakom dess taggtrådsstängsel.

Idag tjänar kvarlevorna och historien för de fasor som Nazityskland utförde som en universell varning för de faror som härrör från hat, intolerans och antisemitism, och får oss att se mänsklig grymhet i det yttersta.

För första gången i historien visas mer än 700 originalföremål i den första vandringsutställningen om Auschwitz som samproducerats av Musealia och Auschwitz-Birkenau State Museum. En gripande och verklig berättelse genom ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia som säkerligen kommer att väcka folks medvetande.

För att boka dessa biljetter kan du som är 15-19 år få gratis inträde 4-22 juli du går in via Auschwitz.net och ”Biljetter”. I kassan uppges rabattkoden AKIM100.

Detta är ett samarrangemang med Malmö stadsarkiv och Nordic Exhibitions.

Anmäl dig till denna aktiviet
Datum: måndag 4 juli 2022
Tid: 10.00–18.00
Ålder: 15–19 år
Stadsdel: Hyllie
Krav: För att boka gratis inträde behöver du vara 15-19 år
Ta med: Hörlurar om du vill/kan lyssna på den digitala guiden i din telefon
Kontaktperson: Ulrika Ahlberg
Kategori:

Plats

Malmö mässan

Mässgatan 6
Malmö, 21532

+ Google Map

Arrangör

Malmö Stadsarkiv
Telefon: 040-105300
E-post:
Webbsida: malmo.se/stadsarkivet
Kul i Malmö